Les Renardieres – Correze – Frankrijk , 16 tot 22 juni 2013

Om te beginnen bij het einde, het was een fantastische week.
Onder de bezielende leiding van Rita en mede dank zij Dru-yoga en Mindfulness, werden we een liefdevolle groep met veel vertrouwen onderling.
Iedere morgen Dru-yoga, van ongeveer half negen, tot half tien, goed voor lichaam en geest
Daarna ontbijt , klaar gemaakt door onze voortreffelijke kok Gerrit
Hierna begonnen we met onder andere Mindfulness
Veel emotie kwam los, veel begrip voor elkaar, moed en vertrouwen waren basis in onze groep
Steeds dichter groeiden we naar elkaar, we werden, naar mijn gevoel, gedragen door de kracht van de liefde
Ook ‘s avonds, bij een glaasje, vonden veel, soms zeer persoonlijke, gesprekken plaats
Veel betekende het voor mij, verre weg de oudste in de groep, om zo opgenomen te worden binnen deze groep.
Zelfs verzorgend en zo nodig geholpen tijdens boswandelingen b.v.
Ik heb heel veel gehad aan de Helende Reis
Van heel diep gaan tot terug komen in het nu en dan met open, heel liefdevolle armen, ontvangen te worden
Onze kok.een wonder zoals hij ons verzorgde met zijn maaltijden, hij was de maker van soms zeer uitzonderlijke gerechten
Ik bedank iedereen binnen de groep, samen hebben we gemaakt dat we echt een eenheid werden
Een voor mij, blijvende herinnering
Rita jij, een kei, liefdevol, begripvol, bevlogen

Aan alles komt een eind, ook aan deze, zeer bijzondere week

Sylvia’s reactie op Jong in Balans

Voor ik begon leek het me heel eng om mee te doen aan de “Jong in Balans” workshop.
Ik ben nog jong. Ik vond het lastig dat ik me niet kon voorbereiden, maar dat bleek juist de bedoeling. Mindful zijn betekent in het NU zijn. Ik ben heel blij dat ik de workshop heb gevolgd, ik merkte meteen al dat het echt werkt voor mij. Ik ging anders denken, had mijn gedachten veel beter in de gaten en ik durf nu meer te zeggen, ik mag zijn wie ik ben en het was zo’n fijne groep, iedereen was respectvol naar elkaar en ook was de sfeer heel ontspannen en liefdevol. Er waren momenten dat ik me compleet kon ontspannen echt zo fijn. Dank je wel Rita

maart 2018

 

Peter’s feedback op Jong in Balans

De eerste avond was onwennig, en ik merkte dat ik de bodycheck niet fijn vond, terwijl het daar nu juist om ging. Gelukkig waren ze altijd heel kort. De ervaringen delen vond ik prettig en ik heb geleerd om meer rust te vinden. Tegelijk besefte ik me nog duidelijker dat iedereen zijn eigen uitdaging heeft, de powerpoint met alle uitleg over mindfulness was verhelderend en boeiend. Bedankt voor het delen van je levenslessen en ervaringen Rita. Die zal ik nooit vergeten.

maart 2018

 

Henriette na Jong in Balans

Ik ben veel bewuster geworden van het NU, van mijn gedachten en gedrag. Hierdoor voel ik me relaxter en liefdevoller. Ik bekijk niet meer alles vanuit onzekerheid en angst. Het besef dat ik zelf alle invloed heb op hoe ik mij voel heeft me veel inzichten gegeven. De deur naar mijn liefdevolle ik staat weer open.  Ik werd blij van de mensen in deze workshop. Stuk voor stuk mooie mensen van binnen en van buiten, ik voelde me heel vertrouwt en op mijn gemak. Er was geen oordeel. Ik vond de afwisseling in de workshop geweldig. De woensdag avond energie kon ik de hele week op door.  Ik kwam erachter dat ik mijn eigen boosheid enz afreageerde op de verkeerde personen.  Ik kijk nu veel beter naar mijzelf.  Ik leerde meer liefdevol te zijn, vertrouwen hebben om mijn verhaal te mogen doen, ik laat me minder door mijn angsten en onzekerheid leiden. Je kennis levenservaring, je passie en je vertrouwen was duidelijk, verhelderend, soms confronterend en altijd liefdevol. Dank je wel.

maart 2018

 

Ria door Jong in Balans

Ben ik echt anders met mijn gedachten omgegaan. Leef meer in het NU. Het zinnetje “ik ben zoals ik ben” helpt me goed. Door de veiligheid in de groep durfde ik meer mijn emoties te laten zien en zelfs daarbuiten makkelijker dingen te benoemen. ik heb veel over mezelf geleerd, ook dat doorzetten echt werkt i.p.v. snel opgegeven. Ik leerde elke avond wel wat, zoals veel meer in het NU leven en de gedachten te zien, en ook naast me kunnen zetten. De ervaringen horen van iedereen leerde ik zelfs van. Iedereen kan in deze workshop iets leren nu waren ook verschillende leeftijden en daarvan merk je niks als het om deze onderwerpen gaat. Ik heb veel beter en bewuster leren ademen.  Geweldig bedankt voor alles wat je vertelde en wat ik leerde.

maart 2018

Zielsgelukkig Zijn, hoe doe je dat?

Zo fijn om te lezen, alsof Rita bij mij op de bank zit. Ik las heel veel aanwijzingen waarmee ik weer verder kan. Super bedankt voor het schrijven van dit mooie boek. 

Mia

 

Zielsgelukkig Zijn

Wat een heerlijk boek om te lezen. Ik had al wel dingen van je gehoord toen ik bij je kwam, maar nu wordt het nog duidelijker. Heerlijke oefeningen die nu al effect lijken te hebben. Het was fijn om te lezen. Het is een werkboek, maar ik vind het wel lastig om in een boek te schrijven. Misschien lees ik het al heel snel opnieuw en dan ga ik dingen opschrijven. 

Carin