De principes van Dru Yoga

De Dru-yoga lessen in Holten zullen vanaf dinsdag 10 januari 2023 weer van start gaan met een avondgroep van 19.00 tot 20.30 uur.

Vijf minuten voor aanvang staat de thee klaar.

De data van de lessen zijn de volgende dinsdagavonden van 19.00-20.30:

Vijf minuten voor aanvang staat de thee klaar.

De data zijn de volgende dinsdagavonden:

Dinsdag 16, 23, 30 januari 2024. 6, 13, 27 februari, 5, 12 19 en 26 maart 2024 is de laatste les van deze serie van 10 lessen.

Deze 10 lessen kosten € 135,- en worden de eerste les contant betaald.
Minimale aantal is 8 lessen voor 125 euro.

Het doel van deze Dru-yoga avonden is natuurlijk Dru-yoga, lekker bewegen, jezelf nog beter leren kennen en de rust en stilte vinden om dit nog beter te kunnen leven in het dagelijkse leven.

Neem een warm dekentje mee om onder te liggen tijdens de meditatie/ontspanning, er zijn yoga matten en kussens aanwezig.

Ben je eraan toe om 1½ uur per week rust te ervaren, in een zuivere omgeving (luchtverversers en viruskiller aanwezig), lekker te bewegen, te voelen hoe je ademt en te ervaren hoe je je zelf die rust kunt aanleren, geef je dan op, doe een serie lessen mee en ervaar hoe heerlijk het is om Dru-yoga te doen.

Opgeven graag via email, je krijgt daarna bericht of er plek is. Mailen naar rita@ritabeldman.nl.

Graag tot dinsdag 16 januari 2024.

Fijne decembermaand met veel Liefde en Licht gewenst.

Rita Beldman

Aanmelden voor de cursus? Klik hier

Je leert om het lichaam te activeren en te werken met je eigen energie (prana). Het is heel gemakkelijk om dit te doen. Dit is voornamelijk zo, omdat Dru Yoga je helpt het hartcentrum te openen en je daarop te concentreren.

Een Dru Yoga sessie is opgebouwd uit 7 stadia, ontworpen om je intensiever bij jezelf te brengen en om snel en zonder veel moeite een dieper zelfbewustzijn te bereiken. Dru Yoga omvat specifieke EBR’s ofwel Energy Block Release-sequenties (serie bewegingen die energieblokkades opheffen). Zij maken alle lichaamsdelen los en door deze sierlijke bewegingen ontstaat de verbinding met de kracht van je hart. Ook leer je de therapeutische werking van houdingen en hoe je een emotionele toestand of een negatief gedachtepatroon kunt veranderen met behulp van Yoga.

De zeven stadia van Dru

1. Activering

In dit eerste stadium maak je het lichaam los, verbeter je de bloedcirculatie en activeer je de potentiële energie, die vaak in je organen en zachte weefsels ligt opgeslagen. Dit gebeurt op een systematische wijze en het maakt je lichaam vrij van spanningen en vermoeidheid.

•••

2. Opheffen energie blokkades (EBR)

Dit zijn specifiek ontworpen reeksen bewegingen die energieblokkades in je fysieke, mentale, emotionele en subtiele lichaam (Aura) kunnen oplossen. Zij zijn zeer krachtig, onmiddellijk uitvoerbaar en opzichzelfstaand.

•••

3. Bewegingssequenties

Veel yogabeoefenaars doen de zonnegroet. In de Dru Yoga kennen we de groet naar de aarde, de maan, de vier windstreken en nog vele andere bewegingen, die zich ieder op een specifieke gezondheidsdoel richten. Allemaal helpen ze je om in contact te komen met de wetten in de natuur. Niets in de natuur bestaat in een starre vorm, alles is voortdurend in beweging. Op het moment dat we ons hierop leren afstemmen boren we een bron van nieuwe mogelijkheden aan. Wij zijn in staat om starre gedachtepatronen, die ons belemmeren in het ervaren van ons ware potentieel, te veranderen

•••

4. Therapeutische houdingen

Veel yogaleraren zijn zich bewust van de therapeutische waarde van asana’s en houdingen, vooral als zij gecombineerd worden met ademhalings oefeningen, het activeren van de chakra en een bewuste aandacht, zoals in de Dru Yoga.

•••

5. De kunst van diepe ontspanning

In Dru yoga worden veel ontspannings sessies gegeven, om de energie die geactiveerd is de gelegenheid te geven om op de juiste wijze de plek te vinden waar op dat moment heling nodig is. We weten dat het lichaam zo ontworpen is dat het zichzelf kan helen en herstellen als het in de juiste omstandigheden verkeert.

•••

6. Concentratie en visualisatie

Concentratie en visualisatie vormen een inleidingtot meditatie en zijn een uitstekend hulpmiddel om de geest te beteugelen. Het eindresultaat waar we naar streven is dat de geest geconcentreerd, creatief en rustig kan zijn.

•••

7. Meditatie

Het verhoogde bewustzijn en de helderheid verkregen door meditatie stellen je in staat om je persoonlijke kracht te ontplooien. Hoe vaak gebeurt het niet, dat als we proberen om rustig te gaan mediteren, onze geest zo onrustig is. Na het praktiseren van deze eerste zes stadia zul je mediteren als een stuk gemakkelijker ervaren, omdat je tot innerlijke rust en ontspanning gekomen bent. In essentie bestaan we uit energie, een gegeven dat reeds bekend was bij de yogi’s die al duizenden jaren lang deze wijsheid bestudeerden. Zij hebben blijk gegeven van een uitstekende beheersing van hun lichaam en geest. Wat is eigenlijk deze kracht, dat wij kennen onder de naam chi of pranische energie?

•••

Alleen met je hart kun je GOED zien.

Het werken met subtiele energieën

Het is onze levensenergie, onze prana. En het is mogelijk om deze te meten, te sturen en te transformeren als je je daarin traint. Het is zeker de moeite waard te Ieren hoe met deze levensenergie om te gaan zodat je in staat bent om zelf die delen in je lichaam te genezen die niet voldoende functioneren.

Als we negatieve gedachten koesteren die ons- zelf en anderen naar beneden halen, verliezen we aan kracht en krijgen moeilijk toegang tot onze onuitputtelijke bron van energie. Met de transformerende werking van Dru Yoga richten we ons op de energiestroom en geven hierdoor meer richting aan ons bewustzijn.

Alle reeksen (bewegingen) kunnen worden aangepast aan leeftijd en lichamelijke conditie.

Ieder is in staat om de energie te voelen in de vloeiende bewegingen en om de vooruitgang te bespeuren, naarmate hij zich beter inzet. Dit laatste is dan ook erg belangrijk

De kracht van ons hart

In zijn boek “Dansend tussen vreugde en verdriet” praat Dr Mansukh Patel over de transformerende kracht van de liefde. Liefde is de energie die ten grondslag ligt aan de schepping, de oorspronkelijke kracht die alles tot leven brengt. De bezieling van ons gevoel van geluk. Het zijn onze eigen gedachten, gevoelens en emoties die onze gezondheid beïnvloeden. Dru Yoga activeert de kracht van ons hart. Dit speelt een essentiële rol in de oefeningen die worden uitgevoerd. Zij activeren ons hartcentrum (anahata chakra). Zowel op fysiek als op emotioneel niveau is een gezond hart bepalend voor een gevoel van tevredenheid en geluk. Onze thymusklier, die een centrale rol speelt in ons immuunsysteem, ligt dichtbij ons hart. Door haar ligging wordt deze klier direct beïnvloed door de energie schommelingen van het hartchakra.
Met Dru Yoga oefeningen voeden wij het hart fysiek en stimuleren daardoor het hartchakra, dat op haar beurt weer energetisch de thymusklier stimuleert. Een diep helingsproces komt zo op gang. De taal van het hart en mededogen voor jezelf en anderen is de belangrijkste vorm van communicatie voor de mensheid.

In wezen streeft ieder mens naar geluk, vreugde en tevredenheid. Het ware geluk zit in ons zelf. Zo kunnen wij ons niet fit voelen, vinden dat wij geen perfect figuur hebben of een “niet zo geweldige” baan maar toch gelukkig zijn.