Mijn ervaring met de ITC Gezondheidscheck

Inmiddels ben ik al 8 jaar moeder, en de afgelopen jaren heb ik daar al mijn ziel en zaligheid in gestopt. Het heeft me zeer veel opgeleverd, want wat zijn kinderen een prachtig geschenk! Maar ik ben ook moe van al die energie die ik erin gestopt heb. Met verzorgen, vertroetelen, troosten, rennen, vliegen, regelen, enz. En daarnaast natuurlijk m’n drukke baan!

Het is de hoogste tijd om weer aan mezelf te denken! Want ik ben moe en tè vaak niet fit. Ik heb een paar operaties ondergaan, en wanneer ik griep heb duurt het weken om daar weer van af te komen. Ik kan me ook moeilijk concentreren.

Ik lees dat er weer een gezondheidscheck gehouden gaat worden in het Integraal Therapeutisch Centrum in Holten. Dat lijkt me wel wat. Laten ze me maar eens helemaal checken, en zeggen waar ik wat aan kan doen om me beter te voelen. Of waar ik kan beginnen. Uiteindelijk kan ik alleen maar goed zorgen voor iedereen die me lief is, als ik ook eerst voor mezelf goed zorg!

Ergens in mei is het zover. Ik word ’s morgens om 8.00 uur verwacht. Ik breng achtereenvolgens een bezoek aan Marga Tump (Mesologie), Magda Louwerse (Klassieke Homeopathie) en Vincent Roelofs (Quantum –response).
Van homeopathie weet ik nog wel iets, want daarmee zijn er ook verbeteringen geweest in de gezondheid van onze kinderen. Mesologie en quantum-response zijn nieuw voor mij. Maar ik sta ervoor open, en ben erg benieuwd wat ze mij kunnen vertellen. Het zijn fijne gesprekken, onder het genot van een kop thee, die ik voer bij alle drie personen. Ieder hebben ze weer hun eigen ingang om naar mij te kijken en te onderzoeken waar de punten voor verbeteringen zitten.

Na een week krijg ik het verslag. Hierin staat kort vermeld wat er naar voren is gekomen, en wat ik ook in de gesprekken heb gehoord.
Ik lees onder andere dat ik perfectionistisch aangelegd ben en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel heb. Mijn draaglast is hoger dan de draagkracht. Hierdoor ontstaat er een hoge adrenalineproductie. Doordat de stress langdurig blijft bestaan is er een tekort aan nodige voedingsstoffen ontstaan. Mede hierdoor ontstaat er vermoeidheid en wordt het geheugen en concentratievermogen verminderd. Ook de weerstand is de laatste jaren verminderd.
Bij zowel Quantum-response als Mesologie kwamen de tekorten duidelijk naar voren, zowel door slechte celopname als door restsporen van parasieten in de darmflora. Het advies is om hiervoor 2x een mesologie-consult te volgen. Daarnaast is het advies om homeopathie in te zetten om de neveneffecten van de medicijnen te neutraliseren en de hormonale dysbalans te herstellen. Ook kan worden ingezet op verdrietverwerking en verhoging van de weerstand.

Ik wilde graag gebruik maken van de vervolgbehandelingen en heb contact opgenomen met de betreffende therapeut. Zelf had ik natuurlijk ook al de conclusie getrokken dat het anders moet. Maar dit geeft me net dat extra zetje! En ik hoef het niet alleen te doen! Ik krijg ik hulp van mensen waar ik al prettig mee heb gesproken. En de hulp die mijn lijf en geest nodig hebben om weer te herstellen en in balans te komen.

Inmiddels ben ik bijna een jaar verder. En ik voel me beter, rustiger en gezonder! Ik ben blij dat ik deze stap genomen heb!