MIR methode

Wat is de MIR-Methode?
De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. De MIR-Methode is een Zelfhelingsmethode en is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen.

In de MIR-Methode wordt daar aan gewerkt, zowel lichamelijk als emotioneel. De methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Wat je daarvoor moet doen, kan je zelf en in je eigen omgeving. Het is heel erg eenvoudig uit te voeren en zeer effectief.

Het uitvoeren van de MIR-Methode

Negen opdrachten
Onderstaande negen opdrachten herhaal je drie maal achter elkaar, terwijl je jezelf voortdurend over je huid aait. Je kunt dit in stilte doen, maar hardop zeggen werkt krachtiger.

  • Zuurgraad optimaliseren
  • Detox alle toxische belasting
  • Vader loskoppelen; Moeder loskoppelen
  • Meridianen zuiveren
  • Alle tekorten aanvullen
  • Hormoonstelsel in evenwicht brengen
  • Basisbehoeften aanvullen
  • Chakra’s en aura optimaliseren
  • Missie verduidelijken
2 maal per dag, 4 weken lang.
Belangrijk is dat je deze handeling 2 maal per dag uitvoert, gedurende 4 weken. Je lichaam is dan voldoende geactiveerd om het hele opruimings-, aanvullings- en balanceringsproces verder zelf te kunnen. Als je denkt dat je heel gevoelig bent start dan met de zinnetjes 5 en 7.
De negen stappen dien je ook in deze volgorde te doen. Ook is het belangrijk dat je ze alle negen doet. Dit houdt je lichaam namelijk in evenwicht.

Lichamelijke reacties
Wanneer je begint met de MIR-Methode, zet je je lichaam ertoe aan om zich op negen gebieden tegelijk te helen. Elke opdracht vergt veel werk van het lichaam en kan vermoeidheid of lichamelijke reacties opleveren. Als het lichaam gaat schoonmaken, merk je dat soms aan je urine (donkerder, ruikt meer), aan je ontlasting (vaker en van verschillende samenstelling, buikkrampen), aan vermoeidheid, jeuk, hoofdpijn etc.

Kinderen en dieren reageren sneller op de MIR-Methode. Mireille: “Het is niet nodig dat je hier in ‘gelooft’. De natuurwetten waar ik gebruik van maak, werken bij ieder mens en dier. In hoeverre je ervaart dat het werkt, verschilt per persoon. Na 4 maanden kunnen we evalueren wat de MIR voor je gedaan heeft.”

Vrede in het hoofd, in het hart en in het leven.

De MIR-Methode is in 2009 ontwikkeld door Mireille Mettes. Het mag vrij verspreid worden onder kennissen, vrienden en familie. Therapeuten en coaches die de cursus gedaan hebben, kunnen de MIR-methode vrij toepassen in hun praktijk.

Het liedje van de BabyMIR-methode, dat ook heel goed door volwassenen gezongen kan worden:
(Wijs: Vader Jacob, alle regels 2x)

Lief mooi kindje,
uit het Licht,
kom je nu op aarde.
Straal jouw Licht!

Jij bent veilig,
in jouw lijf.
Voel maar wat je voelt daar.
Jij bent jij!

Jij mag blij zijn.
Laat maar los,
dat wat niet van jou is.
Jij bent vrij!
C) 2012, Marline Wieggers-Schreuder

Voor kinderen van ca. 3 tot 7 jaar is er een Kinderversie, de ‘KinderMIR’.
Op de site van Mir methode staat een prachtig filmpje met de bewegingen erbij.
Ook voor pubers is er een prachtige rap.