Het leven van Rita Beldman

Ja, een eigen website vraagt ook een pagina met een impressie van wie ik nu eigenlijk’ben’. Wat zal ik vertellen, wat heeft het leven mij gebracht, zodat “ik ben wie ik nu ben”?

Geboren in 1957 te Holten. Mijn zorgenloze jeugd doorgebracht in een warm nest en ben daar mijn ouders, broertjes en zusje heel dankbaar voor. De veilige basis die ik door en met hen had is iets om met warmte op terug te kijken. Ook Jan, met wie ik een groot deel van mijn leven deelde en met wie ik kinderen kreeg, ben ik dankbaar voor wat hij mij heeft laten zien en wat ik door hem heb geleerd. Mijn onderwijzers en onderwijzeressen hebben me laten zien dat alleen de lesstof overbrengen niet genoeg is. Gelukkig heb ik kunnen ervaren hoe waardevol het is, dat ik als kind positief gestimuleerd werd, dat heeft me veel opgeleverd. Dat was prachtig, maar zelfs van de juf die ik niet aardig vond heb ik heel veel leren inzien (logisch niet op dat moment). Natuurlijk heb ik in deze periode ook verdriet, pijn en teleurstelling meegemaakt, opgeslagen en verstopt.

De reguliere artsen kwamen op mijn pad (ik werkte met veel plezier, 10 jaar in een apotheekhoudende huisartsenpraktijk). Ik mocht een stuk met ze meelopen en heb ingezien dat ze prachtige dingen deden en dat de reguliere kennis en kunde ongelooflijk goed is. Dat ik vaak hele andere inzichten en ideeën had over bepaalde dingen was niet zo vreemd. Deze periode heeft bepaald wat ik nu doe. Zij waren anti-homeopathie en ik kon niet begrijpen hoe iets wat al jaren bestond (al was het uit een andere cultuur) niet gerespecteerd werd. De vragen in mijn leven waren/zijn steeds weer: “Wat is er meer dan wat we zien en hoe krijg ik daarmee contact?” en “Waarom worden mensen ziek?”

Om antwoorden te vinden op deze vragen ben ik steeds weer in parttime studies en cursussen gedoken. Toen heb ik leren inzien dat ik zelf verantwoordelijkheid ben voor dat wat ik denk en voel en doe. Ik kan mij nu een Zielsgelukkig mens noemen, met de uitdagingen van het leven. Ook mijn verschillende vrienden en vriendinnen hebben natuurlijk invloed (gehad) op mijn leven. Door hen heb ik mezelf nog beter mogen leren kennen. Waarvoor dank.

Het moederschap. Mijn twee dochters zijn mijn grote leermeesters en mijn inspirators. Wie had ooit kunnen denken dat ik door deze twee lieverds zoveel inzichten zou krijgen op persoonlijk, emotioneel en spiritueel vlak. Superfijn dat zij mijn dochters zijn.
Inmiddels ben ik de super trotse oma van Norah, Mila, Feline, Otis en Giulia, die ik gelukkig regelmatig zie, omdat ik een vaste middag op hen pas. Wat een voorrecht om ook dit te mogen meemaken. Opvoeden was soms ingewikkeld, vaak boeiend en heel fijn, gelukkig weet ik dat ik uit liefde leef en het is heerlijk om dát aan mijn kinderen en kleinkinderen mee te kunnen geven.

Dat inzicht kwam onder andere door Mansukh Patel, Hans Stolp, Roy Martina en de boeken van Anastasia. Zij hebben me o.a. laten zien dat ik veel meer op mijn intuïtie en spiritualiteit kon vertrouwen. Het steeds meer in contact staan met de Universele Kracht en mijn Bron en de “Goddelijke Wereld” geeft me op vele vlakken de mogelijkheid om nog meer uit mijn leven te halen. Veel energie en veel meer mogelijkheden dan ik ooit gedacht had te hebben, maken het leven tot een feest, met daarin natuurlijk steeds de uitdagingen. Door deze dingen te combineren kan ik het werk in mijn praktijk, doen zoals ik het doe. Door steeds up-to-date te blijven en de zorgvuldig gekozen cursussen te volgen, blijf ik geïnspireerd om het werk met enthousiasme te doen. Daarnaast geef ik af en toe mindfulnesstrainingen. Nu ruim 20 jaar  Dru Yogalessen gegeven, dank aan de cursisten zij hebben me veel gebracht.

De “Holtengroep” waarvan ik deel uit maak, is een groepje mensen dat samen lezingen organiseert die te maken hebben met spiritualiteit, bewustwording en duurzaamheid.

Verder heb ik ook nog leuke hobby’s. Ik boetsier, lees en wandel graag, maak af en toe glasfushion objecten en ben vaak te vinden bij onze vijver en in onze nieuwe “tuin”. Een permacultuur tuin aanleggen geeft veel inspiratie. Regelmatig met in de tuin rondstruinen en de vlinders echt zien, is volop genieten, ook fijn is ons prachtige eco-huis, waar ik met partner Paul woon. Het vak van imker geeft veel inspiratie, en betrekt me nog meer bij de seizoenen en de natuur.  Wandelen kan altijd dichtbij, in het prachtige gebied waar ik woon. Natuurlijk is er dan ook een heerlijke zuivere honing, dit in beperkte mate, omdat ik vind dat de bijen hun eigen voedselvoorraad zelf grotendeels mogen houden.

Andere culturen bezoeken is boeiend o.a. Kenia, Gambia, Indonesie, China, (Zuid-)Afrika en in 2019 Oeganda is  echt fantastisch. Zomer 2012 heb ik aan een 10-daagse “overlevingstocht”, in de Spaanse Pyreneeën meegedaan. Ik deed mee aan een onderzoek over de invloeden van nuchter bewegen en anders eten. Maximaal 2 x per dag eten en nooit weten wanneer, maar wel altijd na zware fysieke inspanning in hoge temperaturen. Ook hiervan weer veel geleerd.

Af en toe mediteren (te weinig) en zoveel mogelijk mindfull zijn, scheelt wat uurtjes slaap in de week en daardoor kan ik net alles doen, wat ik zo leuk vind.

Wat een rijk mens ben ik, dit allemaal te mogen en kunnen doen, daar ben ik dankbaar voor.

Lieve groet,

Rita Beldman.