Hoe belast ben jij met zware metalen? Doe een test.

Het werkingsprincipe van de Bligoscan.

De Oligoscan kan de gehaltes van mineralen, spoorelementen en toxische, zware metalen bepalen door middel van fotospectrometrie. Foto betekent licht en spectro heeft betrekking op een doorlopende reeks van waarden, zoals de kleuren van de regenboog.

De Oligoscan meet via een lichtstraal. Wat meet de Oligoscan dan?
De elektromagnetische signalen die afkomstig zijn van ieder element. Alle materie die warmer is dan het absolute nulpunt (-273 graden Celsius) zendt elektromagnetische signalen uit. Net zoals de aarde met haar ijzeren-nikkelen kern een magneetveld opwekt door de draaiing, zo heeft ieder atoom of ion een positief geladen, draaiende kern met daaromheen een wolk van negatief geladen elektronen. Deze combinatie genereert ook een elektromagnetisch signaal, dat voor ieder element uniek is.
Alle mineralen, spoorelementen en toxische, zware metalen hebben een uniek elektromagnetisch signaal.

De lichtstraal van de Oligoscan kan deze signalen dragen en zo hun intensiteit bepalen. Net zoals een radiofrequentie muziek kan laten horen, zo kan de Oligoscan met het spectrum van de verschillende lichtfrequenties alle elementen zichtbaar maken. Hoe intenser het signaal van bijvoorbeeld kwik wordt opgenomen door de lichtstraal van de Oligoscan, des te hoger is de concentratie van dit schadelijke metaal in het lichaam.

Tekorten van essentiële elementen, zoals magnesium, zink en selenium worden via de Oligoscan binnen één minuut in kaart gebracht. De Oligoscan meet 20 voor het leven onmisbare mineralen en spoorelementen en 14 toxische, zware metalen. De Oligoscan heeft meerdere, sterke pluspunten in vergelijking tot andere methoden.

De Oligoscan levert direct en binnen één minuut resultaten aan. In vergelijking tot onderzoek van bloed, haar of urine is de meting van de Oligoscan vele malen goedkoper voor de patiënt. De Oligoscan is niet belastend voor de patiënt; er wordt alleen een lichtstraal via de huid gezonden. De Oligoscan is een intracellulaire meting in tegenstelling tot de meeste andere bepalingen. Hierdoor kan de Oligoscan een enorme aanwinst zijn in de diagnostiek.

Een dikke boom begint als een teer twijgje. Een bergbeklimming begint met een stapje. Lao Tse

Waarom is het zo belangrijk om die zware metalen te ontdekken?
Zij zijn zeer ziekmakend en kunnen op den duur ernstige ziektes veroorzaken, omdat dan de zuiverende organen geen mogelijkheid meer hebben om de belastende stoffen weg te werken.

Kun je vergiftigd worden door zware metalen? JA. Erger nog het is een serieus probleem

De giftigheid van bijv. Cadmium, lood, kwik, arsenicum weten we bijna allemaal. Wist je ook dat we het allemaal bij kleine beetjes binnenkrijgen? Wat doen we eraan? Zink, mangaan en koper horen ook tot de zware metalen, dit zijn essentiële sporenelementen die in zeer kleine hoeveelheden in bijvoorbeeld fruit en groenten voorkomen en uitsluitend bij een overdosering giftig zijn. Het beroerde is dat ze jarenlang stapelen in het lichaam en de klachten eerst helemaal niet herkend worden, omdat ze ook op andere aandoeningen kunnen slaan: spijsverteringsproblemen (arsenicum, antimoon), vermoeidheid ( bij lever of nier problemen door barium, bismut) vertraagde vetverbranding, pijnlijke gewrichten, verhoogde bloedsuiker spiegel depressies, osteoporose (cadmium) kanker (cadmium, thorium).

Dan nog allerlei vrouwelijke klachten zoals menstruatie problemen, maar ook miskramen, hoge bloeddruk in de zwangerschap of onvruchtbaarheid. Pas later zal het tot nog ernstiger ziektes en aandoeningen leiden. Een acute vergiftiging komt gelukkig zelden voor.

Voorbeelden hoe we er aan blootgesteld worden:

Onder andere in kraanwater, bewerkte voedingsmiddelen, aluminium keukengerei, deodorant en medicijnen. In verband gebracht met ernstige ziekten en aandoeningen zoals extreme nervositeit, bloedarmoede, osteoporose, hoofdpijn, verminderde lever- en nierfunctie, spraakstoornissen, vergeetachtigheid, geheugenverlies en de ziekte van Alzheimer.
Zit vaak in oude verf, kraanwater, batterijen en producten gemaakt van rubber of glas. Kan ernstige gezondheidsklachten veroorzaken, zoals chronische nieraandoeningen, hoge bloeddruk, hersenschade bij kinderen, gedragsvZranderingen bij volwassenen zoals verlaagd IQ, verminderde cognitieve vaardigheden en persoonlijkheidsveranderingen.
Zit onder andere in amalgaamvullingen, vaccinaties, vis en glucose-fructosesiroop. Het is kankerverwekkend met een verwoestende werking op het lichaam. Men vermoed relatie tussen Candida en kwikvergiftiging. Ook kans op diabetes groter omdat het de zwavelverbindingen in insuline aantast.
Komt in het milieu via fabrieken, mijnen en huishoudelijk afval. Dan komt het in de voedselketen terecht omdat het zich aan stoffen in de grond en oplost in water. Vooral orgaanvlees (lever en nieren) en schaaldieren kunnen hoge concentraties cadmium bevatten. Let op mensen die roken krijgen dagelijks een zeer grote dosis cadmium binnen. Vergiftiging kan leiden tot longschade, kanker, nierziekten en osteoporose.
Via de lucht krijgen we dagelijks te maken met nikkel door uitlaatgassen van auto’s, sigarettenrook en luchtvervuiling door fabrieken. Ook het contact met bijvoorbeeld nikkelen munten, haarspeldjes, juwelen, prothesen, hartkleppen, kookgerei en voeding heeft invloed. Te veel is giftig voor het lichaam. In kleine hoeveelheden is nikkel nuttig (cacao, peulvruchten) voor bepaalde lichaamsfuncties het stimuleert aanmaak van het kernzuur DNA.
Wil je minder zware metalen binnen krijgen?

Gebruik dan keukengerei gemaakt van glas, gietijzer, koolstofstaal, titanium of emaille. Pannen gemaakt van aluminium of roestvrij staal en anti-aanbak pannen bevatten meer zware metalen.

  • Let op welke sierraden je draagt, welke (zware) metalen bevatten ze?
  • Kies voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.
  • Let op deodorants de meeste bevatten aluminium.
  • Gebruik nooit verdelgingsmiddelen.

Dan wordt het tijd om te ontgiften:

Welke zware metalen heb je en wat doe je er aan? Laat het testen. Zeer zinvol. Lange opgehoopte zware metalen kunnen opgeruimd worden. Heel veel doet je lichaam zelf al, maar als er een belasting is is dat het teken dat het lichaam het te veel wordt. Door dat je longen en het spijsverteringskanaal en de huid al mee helpen uitscheiden. De nieren en de lever, die dit ook moeten doen krijgen het wel zwaar als er langdurig zware metalen gestapeld zijn, meestal zonder dat je het merkte. Soms wat vermoeid en kleine klachtjes.
Belangrijk is de voeding, daar kun je al heel veel mee doen.

Denk bijvoorbeeld aan citroensap, fruit en verse groenten sap als ontgifters. Koriander wordt ook wel “chelatietherapie voor de armen” genoemd, omdat verse koriander en korianderzaad goedkoop zijn en overal verkrijgbaar.

Maak hiermee lekkere pesto’s, fruitsappen en maak vooral veel groene smoothies met daarin spinazie, paksoi, waterkers, komkommer, bleekselderij, kiemgroentes eventueel met gerstegras, tarwegras of kamut voor het chlorofyl.

Ook een glas bronwater met citroensap en cayennepeper is goed om te nemen. Algen helpen ook bij het zuiveren van zware metalen.

Peterselie omdat de nieren zo’n belangrijke rol spelen bij de natuurlijke reiniging van je lichaam is peterselie een ideaal voedingsmiddel dat kan bijdragen aan de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Belangrijk is ook om te weten of je genoeg goede mineralen hebt, dit wordt ook in die test gemeten. Je lichaam probeert een tekort aan mineralen altijd zelf aan te vullen, dit lukt niet altijd. Eet de groente het liefst rauw.

Soms is het ook nodig om wat zuiverende middelen tijdelijk te nemen om het lichaam te ontlasten.