JMT, voor toepassingen zie ook de NAET

Wat is JMT

Dr. C. Jaffe en collega J. Mellor hanteren de theorie dat het menselijk zenuwstelsel het meest op dat van een computer lijkt. Net als bij een computer, is er altijd kans op virussen, storingen, en uitval als een resultaat van overmatig gebruik, te weinig gebruik, misbruik, en ontelbaar veel andere factoren, die leiden tot slecht functioneren. Net als een computer, die faalt om een oplossing te vinden, wat vaak weer leidt tot meer interne problemen, waar electrische signalen chaotisch verdrag vertonen en constante fouten. Zo gaat het ook met de menselijke bio-computer.

Het autonome zenuwstelsel bevat componenten van zowel het sympathische als parasympathische systeem en beheert het functioneren van het gehele lichaam (zowel voor mensen als dieren). Jaffe en Mellor hebben een eigen systeem ontwikkeld voor het bevorderen van de gezondheid gebaseerd op een methode die toegang biedt tot het autonome zenuwstelsel van de patient. Dit gedeelte van het zenuwstelsel wordt ondervraagd via een unieke aanpak van spiertesten, waarbij gebruik wordt gemaakt van verbale en niet-verbale vragen en instructies.

Allergie zit er niet mee, doe JMT

Waar afwijkingen/storingen in het functioneren van het autonome zenuwstelsel zijn, kan dit eenvoudig gecorrigeerd worden met een combinatie van verbale en niet-verbale commando’s en instructies. Dit proces wordt verder versterkt met stimulatie door middel van acupressuur of percussie van de blaasmeridiaan langs de wervelkolom en een bepaalde manier van ademhalen.

Succes van JMT 
De JMT™ techniek heeft gewoonlijk goede resultaten in bijna alle gezondheidsproblemen, die een gevolg zijn van misstappen van het autonome zenuwstelsel. De techniek kan succesvol worden toegepast bij alle vormen van arthritis en chronische degeneratieve aandoeningen, fybromyalgie, MS en andere ziekten waarbij de myelinelaag rondom zenuwweefsel wordt aangetast, ziekte van Crohn, spastische dikke darm, alle spijsverteringsaandoeningen, candidiasis, alle allergien, autoimmuun ziektes, trauma gerelateerde aandoeningen, acute en chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat, emotionele, psychologische en sensorische en neuromusculaire verstoringen, endocriene problemen, etcetera.

Patienten die geen succes hebben gehad met conventionele of niet-conventionele therapien, ervaren over het algemeen diepgaande resultaten en waarneembare vermindering van symptomen binnen 3 tot 24 behandelingen. Natuurlijk, net als altijd, zijn er een aantal patienten waar geen enkele therapie aanslaat. Dit geldt ook voor JMT™.

Hoe ziet een JMT behandeling eruit?
JMT™ behandelingen zijn veilig, prettig en heel erg effectief. Iedere stap van de JMT™ techniek vereist evaluatie (met gebruik van spiertesten en adequate vragen) van het autonome zenuwstelsel voor storingen, die leiden tot problemen. Vervolgens worden de storingen verwijderd met behulp van een correctie script. Dit stimuleert het autonome zenuwstelsel om optimaal te functioneren, waarbij het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Het patroon van deze correctie scripts is steeds vergelijkbaar. De afwijkingen/storingen in het autonome zenuwstelsel is per patient uniek en kan direct worden gecorrigeerd, zodra een storing wordt herkend. Acupressuur langs de ruggewervel samen met specifieke instructies zorgt hiervoor.

JMT-Rita-Beldman-3