Mondhygiënist Annet Boode

Annet Boode

Gericht op preventie en zonder verwijzing toegankelijk. Eerste mondhygiënist in Holten met meer dan twintig jaar ervaring. Holistische visie, veel begrip voor angst, flexibele behandeltijden, ruime afspraken en ambulante mondzorg mogelijk.

 

Lees verder

“DE MOND, SPIEGEL VAN UW GEZONDHEID”

Historie

In juni 1992 behaalde ik mijn diploma aan de Academie voor mondhygiëne (HBO) in Utrecht.

Na meer dan twintig jaar met veel plezier in verschillende tandarts- en mondhygiënistenpraktijken gewerkt te hebben ben ik in 2013 mijn eigen preventieve mondzorg praktijk gestart. Een mondhygiënist mag zelfstandig behandelingen uitvoeren en is ZONDER VERWIJZING voor iedereen toegankelijk. Mondhygiënist is een beschermde titel. Het beroep valt onder de wet BIG.

Stress

Al snel na de afronding van mijn studie zag ik verbanden tussen tandvleesproblemen, afbraak van kaakbot, algehele weerstand en stress bij cliënten.

Hierover was in die tijd nog niet veel bekend. De psyche van de mens heeft mijn interesse en speelt in dit verhaal een belangrijke rol. Daarom heb ik in 2007-2008 een opleiding tot stress counselor gevolgd. Omgaan met spanning of angst, gedragsveranderingen begeleiden, goed luisteren wat de cliënt mij vertelt en kennis op een duidelijke wijze overbrengen zijn belangrijke onderdelen van mijn werkzaamheden.

“Preventie”….. beter voorkomen dan genezen!

Mijn passie ligt bij PREVENTIE: het geven van voorlichting, het begeleiden van cliënten naar een betere mondgezondheid, het reduceren van tandartsangst bij kinderen en volwassenen en het behandelen van tandvleesaandoeningen (gingivitis en parodontitis). Ik probeer mensen zo zelfredzaam mogelijk te maken.

In eerste instantie kost dit tijd en geld maar op termijn maakt deze benadering de cliënt onafhankelijker van tandheelkundige- en wellicht ook andere medische zorg. Daarmee worden uiteindelijk behandelingstijd, -kosten en -pijn bespaard. Preventie is de sleutel tot een langer en gezonder leven en lagere ziektekosten.

Holistisch

Ik kijk met een holistische visie . Deze benadering past heel goed in het Integraal Therapeutisch Centrum in Holten.

Veel mondproblemen vinden hun oorzaak elders in het lichaam èn aandoeningen in de mond hebben invloed op de algehele gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn: gingivitis /parodontitis kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden waardoor mensen met diabetes moeilijker ingesteld kunnen worden, het kan voor vroeggeboorte zorgen, een rol spelen bij infecties en problemen elders in het lichaam en hart-en vaatproblemen bevorderen. Ook het sociale aspect van mondgezondheid is groot. Denk aan slechte adem, vuile tanden, de functies van het gebit en de mond (zoenen, praten, lachen, schreeuwen, eten en meer). Een verwaarloosd gebit kan voor veel klachten en /of problemen zorgen. De MOND IS DE TOEGANGSPOORT tot het menselijk lichaam. De invloed daarvan wordt nog vaak onderschat.

Ambulante mondzorg

Naast mijn activiteiten in het ITC richt ik mij op voorlichting en mondzorg aan huis of op locatie. Met mijn portable unit kan ik ambulant werken.

Ook een workshop of voorlichting voor verzorgend/verplegend personeel behoort tot de mogelijkheden. Ik ben lid van de NVM (Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten) en staat ingeschreven in het KRM (Kwaliteitsregister Mondhygiënisten). Voor een kennismaking, een informatief consult of een tandvleescheck bent u van harte welkom. U kunt mij (het liefst) bellen of mailen voor het maken van een afspraak.

Bent u zuinig op uw mond en uw gezondheid? Bezoek dan regelmatig een mondhygiënist.

Keizersweg 25
7451 CS Holten
06-21912970
info@mond-consult.nl

www.mond-consult.nl