Wandelcoach

Al wandelend tot inzichten komen is zeker mogelijk. Vanuit mijn opleiding HBO maatschappelijk werk en mijn werk- en levenservaring in het omgaan met mensen die zich fysiek en emotioneel niet lekker voelden, loop ik letterlijk een stukje met je mee.

Een moment voor jou zodat je je vraag kunt stellen, je verhaal kunt doen en er echt naar je geluisterd wordt. Ik zal je die vragen stellen, waardoor jij weer meer inzicht krijgt welke kant je op kunt gaan.

Coaching in de natuur is een vorm van persoonlijke begeleiding
waarbij de natuur als extra hulpbron wordt gebruikt.

Het is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding met de natuur als grote inspiratiebron. Al wandelend, luisterend en pratend, word je geïnspireerd door de wijsheid, kracht en creativiteit die in de natuur verborgen zit, ook helpt het lichaam en geest te ontspannen en draagt het bij aan het krijgen van diepere inzichten en gevoelsbelevingen.

Door in de natuur te wandelen en lopen,
aard je beter en voel je je krachtiger.

De invloeden van de omgeving, waarin je veel verschillende planten, dieren, bomen en landschapsvormen ziet, houden je steeds zoveel mogelijk in het NU.

De symboliek die de natuur weergeeft, van de weersinvloeden tot de jaargetijden, staan heel mooi symbool voor de emotionele processen.

We zien dus ons leven met alle emoties en situaties gespiegeld in de  natuur.

De paden waarop we lopen symboliseren het levenspad waarop je loopt.

We zullen meestal de Holterberg als wandelgebied kiezen omdat dit dicht bij de praktijk ligt.

Ook is het een uniek gebied om te ervaren dat eigenlijk elke stap weer een andere omgeving laat zien.

Zo is het ook met ons leven. Steeds weer andere situaties waarin we ons staande moeten houden.

Door te wandelen voelen we ons verbonden met de natuur, met onze voeten goed op de aarde. Deze verbinding helpt ons in het nu te zijn en bij ons zelf te komen, daar waar de antwoorden vaak al opgeslagen liggen. Ze moeten alleen nog ont-dekt worden.

Zoals een prachtige paddenstoel eerst nog bedekt met blaadjes en gras, plots tevoorschijn kan komen.
Zonder het zo te beseffen komen al wandelend hormonen als dopamine en endorfine vrij, hierdoor voel je je ook nog eens weer fitter.