Quantum-touch

De schrijver van “Quantum-Touch” (Richard Gordon), de promotor van levenskracht Energie heeft zich als doel gesteld om ons allemaal, ook de sceptici, te laten zien en ervaren hoe krachtig energie healing kan zijn en hoe gemakkelijk het, ongeacht je leeftijd en je achtergrond, te leren is.

Waarom de naam Quantum-Touch?
Richard Gordon noemt deze methode Quantum-Touch vanwege het bewustzijn dat we op quantum, subatomisch niveau behandelen, dit is dieper dan cel- en DNA-niveau. Deepak Chopra schreef in een van zijn boeken “wanneer het bewustzijn de dingen beïnvloedt, moet dit op Quantum of subatomic niveau gebeuren.”

Wij denken wondertjes te zien gebeuren, maar de werkelijkheid is dat we invloed hebben op alle niveaus van het lichaam, dat zichzelf kan genezen. Het principe is werkelijk zeer eenvoudig. Door de ademhaling en lichaamsbewustzijnsoefeningen verandert de therapeut zijn/haar trilling naar een zeer hoog niveau. Door de handen op het pijnlijke of zieke gebied te houden, antwoordt het lichaam door zijn het eigen healing te realiseren.

Quantum Touch stenen stapel
Hoe werkt Quantum-Touch?
Het meest belangrijk voor degene die met Quantum-Touch werkt is het leren focussen op het versterken van de eigen levenskrachtenergie (ook wel Chi, Manna, Prana of Ki genoemd) gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijnsoefeningen. Als de beoefenaar van Quantum-Touch een hoog trillingsveld van levenskrachtenergie aanbiedt op een gebied met pijn of ontsteking dan zorgt hij/zij op deze wijze voor de mogelijkheid tot healing door energie.

Alles in onze wereld trilt. Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, is er een tendens voor de trillingen om samen te komen en zich op elkaar af te stellen. Over het algemeen zal de lage trilling toenemen om zich aan de hogefrequentie aan te passen. Quantum-Touch gebruikt resonantie en afstellen om het helen te vergemakkelijken. Men leert om zijn of haar trilling te veranderen en daardoor een hoog niveau van energie te creëren. Als dat energieveld door middel van de handen rond een gebied van pijn, spanning, ontsteking wordt geplaatst, zal de lichaamseigen biologische intelligentie doen wat die het noodzakelijk acht om te genezen.

Heling is een fascinerend proces dat over het algemeen niet begrepen wordt. Veel mensen denken dat zij andere mensen kunnen genezen, maar volgens de Quantum Natuurwetten is het zo dat helen altijd zelfgenezing is. Uiteindelijk helen de cellen zich. De cellen hebben als basiswens dat ze goed willen functioneren en in de juiste energieke-, emotionele- en voedingsmilieu’s, is dat het enige wat ze zullen doen. Het lichaam heeft een buitengewone intelligentie en een enorme capaciteit om te helen.

Helen met je handen is normaal.

Het toepassen van de natuurwetenschappelijk beginselen van resonantie en afstellen, in combinatie met specifieke – en makkelijk te leren – ademhalingstechnieken en visualisaties stroomt de energie via je handen naar het lichaam van de ander EN kan sterke en “wonderbare” resultaten geven. Misschien één van de belangrijkste lessen die het ons leert is, dat ieder van ons, jong en oud – ongeacht ons eigen persoonlijk geloofssysteem – de aangeboren capaciteit heeft om anderen te helpen.