Mijn hele leven lang kampte ik al met darmproblemen. Totdat ik, toen ik 21 was, in contact kwam met Rita. Na een uurtje mesologie was er al veel duidelijk. Zo konden mijn darmen veel combinaties, die eigenlijk zo voor de hand liggen, niet aan. Bijvoorbeeld geen brood en vlees- of kaasbeleg samen, geen aardappelen, groente en vlees samen. Na vele combinaties en varkensvlees weg te laten had ik voor het eerst in 15 jaar geen last meer van mijn darmen. Wat een goed gevoel.

Daarna, 12 jaar later, werd ik de trotse moeder van mijn jongste zoon Sietse. Al die jaren had ik contact gehouden met Rita. Met Sietse vlotte het allemaal niet zo als we graag wilden; hij huilde veel, overdag en ’s nachts. Hij was moeilijk te troosten en had duidelijk pijn. Altijd lag hij op zijn knietjes in bed en na het zoveelste bezoek aan de kinderarts ging het, nadat we speciale ”astronautenvoeding” voor hem kregen, eindelijk wat beter. Totdat de eerste broodkorstjes, soepstengels, hapjes en fruit te voorschijn kwamen. Toen het drama weer opnieuw begon hebben we contact gezocht met Rita.

Met mesologie kwamen we erachter dat Sietse voor bijna alle producten die je maar kunt voorstellen een overgevoeligheid had. We hebben toen in overleg met Rita een beperkt dieet samengesteld. Het ging goed, eigenlijk heel goed. Je moest je ogen voor en achter in je hoofd hebben, want als ons ventje iets kreeg waar hij niet tegen kon was het steevast een week huilen. Eerst 2 dagen en nachten, daarna nog ongeveer 5 nachten voordat alles weer teruggekeerd was naar “normaal”. Vaak wanneer iemand op een feestje hem een snoepje of een koekje wilde geven moest je dan ook streng ingrijpen.

Toen kwam NAET. Rita had een cursus gevolgd in Florida en was razend enthousiast. Zij was op zoek naar een proefkonijn en een beter proefkonijn als Sietse was er niet voor te stellen. Omdat Sietse nog erg jong was op dat moment (net 2 jaar) hebben we het via mij als tussenpersoon getest. We hebben elke keer weer een product getest en daarna behandeld. Van eiwit, gluten, melk, chocolade tot suiker enz. na elke behandeling mochten we het behandelde product 24 uur niet aan hem geven en na die periode langzaam opbouwen. Het was niet te geloven maar het werkte. Hij kon na verloop van tijd weer normaal met de pot mee-eten. Brood, ijs, snoep, fruit, melk, etc. Niet meer apart glutenvrij en melkvrij en wat voor vrij dan ook voor hem koken. We zijn inmiddels twee jaar verder en het gaat nog steeds super met hem. Hij eet alles, groeit en geniet volop. Wel passen we op met geur-, kleur- en smaakstoffen en suiker; maar dat is voor geen kind gezond.

Wanneer er nu een verjaardag is en hij mag kiezen tussen een rijstewafel en gebak, kiest hij toch voor de rijstwafel omdat hij dat eenmaal zo gewend is. Gewone melk vindt hij nog steeds niet lekker en hij houd het lekker bij zijn soja melk. Maar hij kan in de zomer zo ontzettend genieten van een ijsje of een patatje met een frikadel. Wanneer je hem ziet genieten denken we elke keer weer dat daar een wonder is gebeurd. Een half jaar geleden zijn we voor het laatst bij de kinderarts geweest voor controle en ze zei dat het zo goed ging dat hij niet terug hoefde te komen. Ondanks dat wat artsen ons vertelden, dat hij nooit gluten zou kunnen verdragen, ingewikkelde operaties noodzakelijk waren om een diagnose te stellen, heeft Rita er voor gezorgd dat wij op een simpele, maar doeltreffende manier, een vrolijk gezond jochie wat alles kan eten, terug hebben gekregen. Ook bij Rita zijn we nu klaar. We houden contact, maar het gaat zo goed dat we eigenlijk helemaal klaar zijn en genieten van onze familie.

Rita, NAET, jullie zijn geweldig, bedankt!