Kids Rhythms

Kids Rhythms praktijk voor muziektherapie en muziekeducatie voor kinderen van alle leeftijden.

Lees verder

Wat is Muziektherapie?

Muziektherapie is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij muziek wordt ingezet als communicatiemiddel. Denk hierbij aan het luisteren naar muziek, samen muziek maken, samen zingen en of werken met tekst. Door samen muziek te maken ontstaat er een verbinding die sterker is dan worden. De kinderen hoeven geen ervaring te hebben met muziek.

Workshops & Projecten

Muziek verbindt en daarom is het zo leuk om dit samen in de klas te doen! Het samen muziek maken stimuleert kinderen om iets te laten horen wat van hen is en dit met anderen te kunnen delen.Daarnaast stimuleert het hunemotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling en dat is geweldig nieuws!

Coaching en trainingen docenten

Voor docenten betekent dit een zoektocht naar hun eigen kracht in muziek. Zodat ze ook aan het einde van het traject weten wat zij graag doen met muziek en hoe zij dit kunnen aanbieden in de klas. Kids Rhythms biedt hierin een coachende rol door docenten stap voor stap te begeleiden en handvatten aan te reiken. Ook in het ontwikkelen van muzikale oefeningen gaan we in overleg met de docenten en kijken we wat passend is en aansluit bij de eigen vaardigheden en kwaliteiten. Er is altijd mogelijkheid tot nascholing. In de vorm van terugkomdagen biedt Kids Rhythms docenten een extra stimulans om de muziek in te kunnen blijven zetten in de klas, hun vaardigheden verder te ontwikkelen en elkaars krachten te blijven gebruiken.

Claudia van der Voet

Mijn naam is Claudia van der Voet en ik woon in Holten (Overijssel). Ik ben 26 jaar en in 2014 afgestudeerd als Muziektherapeut aan de Hogeschool Utrecht, in Amersfoort.

Als kind was ik al veel met muziek bezig. Ik ben opgegroeid in een muzikale familie, dus het kon haast ook niet missen! Ik ben op vierjarige leeftijd begonnen met blokfluit spelen, met als droom ooit dwarsfluit te kunnen spelen. Een aantal jaar later mocht ik dan echt op dwarsfluitles, en dit heb ik jarenlang met veel plezier gedaan. Eenmaal in de pubertijd ben ik overgestapt naar de gitaar en piano. Ik merkte dat ik veel voldoening haalde uit het zingen en hierin mijzelf wilde begeleiden. Vooral om bestaande nummers in een geheel eigen jasje te steken!

Fleur Veldhuis

Mijn naam is Fleur Veldhuis, ik ben 27 jaar en woon in Amersfoort. In mei 2014 ben ik afgestudeerd als muziektherapeut aan de Hogeschool Utrecht te Amersfoort.

Leven vanuit het hart, vol creativiteit, liefde en positieve energie. Dat is de manier waarop ik invulling geef aan mijn eigen leven en ik deel dit graag met anderen. Zo ook met iedereen die kennis wil maken met Kids Rhythms:)

Keizersweg 25
7451 CS Holten
06-21912970
info@kidsrhythms.nl

www.kidsrhythms.nl/